Tippek a hatékony fordítási ajánlatkéréshez

A megfelelő szolgáltatás kiválasztása szempontjából célszerű megadnia nekünk, hogy milyen felhasználásra készül a fordítás. Ez egyrészt azért fontos, hogy segíthessünk a megfelelő szolgáltatási szintet kiválasztani, továbbá, hogy a célnak leginkább megfelelő fordítás készülhessen.

Bár irodánk számos fájlformátumot és szövegfajtát kezel, a legjobb az, ha minden esetben az eredeti dokumentummal dolgozhatunk.

Mit jelent ez? Ha a leggyakoribb fájlformátumokat vesszük számba, akkor ideális a fordítandó szöveget Microsoft Word dokumentumként elküldenie, amennyiben az anyag abban íródott. Ha egy prezentáció PowerPointban készült, akkor a ppt(x)-fájl jelenti a legjobb kiindulást és így tovább.

És mi a helyzet a pdf-ekkel? Az esetek legnagyobb részében a pdf egy exportált formátum, azaz nem eredeti. Amikor egy Office-dokumentumot (Word, PowerPoint, Excel) pdf-be exportálunk, azzal alapvetően megváltozik a fájl háttérszerkezete. Kinézetre megegyezik az eredetivel, de ez csak a látszat. Nincs olyan művelet, amely automatikusan és veszteségmentesen vissza tudná alakítani a szöveget docx-fájllá. Akármilyen ügyesek is a ma elérhető átalakító programok, az eredmény nem lesz 100%-os. Irodánknak természetesen van megoldása erre, de ha elérhető az eredeti és a pdf-változat is, mindig az eredeti jelenti a kevesebb szerkesztési feladatot, időt és költséget.

Mi a teendő akkor, ha csak pdf áll rendelkezésre? Ahogy már említettük, a pdf egy exportformátum, így számos különböző fajtája van. Ha csak ez áll rendelkezésre, akkor bízza ránk az átalakítást, mert mi ezt a célnak leginkább megfelelő technikával tudjuk elvégezni!

A szkennelt, fotózott dokumentumok sem jelentenek megoldhatatlan helyzetet, köszönhetően a szoftveres karakterfelismerő rendszerek fejlettségének. Minél jobb minőségű az alapanyag, annál pontosabb lesz az átalakítás is.

Gyakori kérdésünk megrendelőinkhez, hogy a fordítandó dokumentumban képként megjelenő szövegek fordítása szükséges-e. Sok esetben azok tartalmának fordítására nincs szükség, mivel a felhasználók így is értik az üzenetet. Ha nem kell a képeket átalakítanunk, akkor csökken a vállalási idő és a fizetendő díj is, így ezt célszerű már ajánlatkéréskor jeleznie nekünk, hogy ennek ismeretében alakítsuk ki az árakat.

Fordítási ajánlatkérés

Fordítási adatok

Kérjük, írja le röviden a fordítás célját és a szükséges tudnivalókat!

Kattintson a mezőbe vagy húzza bele a feltöltendő fájlokat! Maximális összméret: 30 MB.
Elfogadott fájltípusok: doc, docx, dot, dotx, gif, html, jpeg, jpg, odt, pdf, png, ppt, pptx, rar, txt, xls, xlsx, xml, zip, 7z

Ha nagyobb csomagot vagy más fájltípust küldene, keressen minket az oldal alján található elérhetőségeink valamelyikén, van megoldásunk rá!

Kapcsolattartási adatok